Til forsiden

Er det god barnepolitikk at barn i samme gate må gå på forskjellige skoler?

I ”Veivalg for fremtiden”, Skolestrukturutredning 2010, Tønsberg kommune - så er det lagt frem forslag om å endre hvor barna på Vallø skal gå på skole

Dagens grenser er slik:
(klikk på bildet for større versjon)

Dagens grenser - Husvik - Vallø

 

Nå har arbeidsgruppen kommet med et forslag til nye grenser:
(klikk på bildet for større versjon)

Foreslått grense - Husvik - Vallø

 

I praksis vil det for Saltverksgaten på Vallø få følgende konsekvenser:
(klikk på bildet for større versjon)

9 barn på Husvik, 2 barn på Presterød? Et gjennomtenkt forslag? Nei.

Høsten 2011 så vil altså 9 barn vil gå på Husvik, og 2 blir tvunget til å gå til Presterød. Er dette fornuftig politikk?

PDF rapport - Veivalg for fremtiden, Skoleutredningen 2010 Last ned rapporten Veivalg for fremtiden”, Skolestrukturutredning 2010

Vi på Vallø synes at forslaget fra denne arbeidsgruppen er et meget dårlig forslag. Barna på Vallø har gått på Husvik skole siden 1942! Nå blir lokalmiljøet splittet og 2 unger får en lenger skolevei i tillegg.

De som har skrevet rapporten innrømmer at de er svært usikre på utviklingen på Husvik fremover. I den ene prognosen innrømmer de at det faktisk vil bli plass til ALLE elever om fritt skolevalg avvikles og opprinnelige skolegrenser opprettholdes.
Den prognosen har lagt opp til at det vil flytte inn få barnefamilier f.eks på Jarlsø. Vi vet om flere som bor på Jarslø, og det er få barnefamilier som bor der.

Mao er sannsynligheten svært høy for at hvis politkerne velger å avvikle fritt skolevalg, men å beholde skolegrensene som før, så vil det være plass til elevene på Husvik skole.


PDF rapport - Veivalg for fremtiden, Skoleutredningen 2010 Last ned Høringsuttalelser fra bl.a Husvik skole, se side 43-44.

Der ser man bl.a innspill fra Husvik skole som sier:
Husvik skole vil påpeke at vi ser fordelene av å utvide areal og bygg for vår skole. Vi ser – og hører bekymringene fra foreldre som bor nært til skolen og som føler oppvekstmiløet sitt truet av at grensene skal flyttes. Vår erfaring med trykk fra områder utenfor vår skolekrets tilsier at man bør utvide kapasiteten der det er behov. Skolen merker påtrykk fra familier som skal flytte til området og får ofte spørsmål om hvor skolegrensene går. Etter høringsutkastet kom er det nå flere foreldre som har tatt kontakt med skolen og føler seg litt lurt.

Samarbeidsutvalget er også veldig klar i sin tale:
SU ser det som uheldig å flytte skolegrensene da disse har ligget til grunn for skolekretsens innbyggeres valg av bosted. En endring av disse grensene vil skape splittelse i lokalmiljøet som ikke er ønskelig. Det vil også gjøre at enkelte får en vesentlig lengre skolevei enn de har i dag.

Dette er ganske klar tale: Ikke endre på grensene. Bygg heller ut Husvik skole.

 


Presse

NRK Vestfold, radio
Klikk deg inn på http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/682790/
Første reportasje: scroll deg frem til klokkeslett 01:03:13, og reportasje 2 kan du høre ved å scrolle deg frem til klokkeslett 02:00:35


Tønsbergs Blad
"Ikke splitt barna våre!" Les reportasje her.

"Ser skolen fra kjøkkenet – men barna får neppe gå der". Les reportasjen her. 

Det er snart valg

Og det er vi på Vallø glade for.

Nå stoler vi på (og forventer) at de som styrer i Tønsberg tar til vettet og selvsagt ikke stemmer for dette forslaget.